Kilk: Eesti ärimeestel on raha, et kirjutada ajalugu

Kärt Blumberg 21. veebruar 2009, 15:07

Rein Kilgi sõnul on Eesti ärimeestel
piisavalt vahendeid, et tippsportlaseid sponsoreerides osaleda spordiajaloo
tegemisel.

”Soros on öelnud, et miljonärid teevad raha, kuid miljardärid teevad ajalugu,” rääkis ärimees Rein Kilk tänases Kuku raadio saates Keskpäevatund. Tema hinnangul on Eesti jõukatel ärimeestel täna juba piisavalt võimalusi, et aidata meie sportlastel jõuda tippu ka nii kallitel spordialadel nagu seda on tennis.

Silmas pidas ta eelkõige Kaia Kanepi viimast suurepärast esinemist kahe miljoni dollari suuruse auhinnafondiga naiste tenniseturniiril Dubais, kus Kanepi tõusis naistennisistide edetabelis 20 parema hulka ning teenis oma esinemisega ligi miljon krooni auhinnaraha. Ajakirjanikele intervjuusid andes figureerib tema selja taga sageli peasponsori Tallinki nõukogu liige Enn Pant. Eesti Tennise Liidu president on aga suurärimees Urmas Sõõrumaa.

”Kui tahad end proovile panna muus valdkonnas kui äri, siis praegu on selleks võimalus. Spordis on tulemus selgemini mõõdetav ja annab ühekülgselt positiivseid emotsioone rahvuslikkust arvestades. See on suurte asjade juures olemine sõna otseses mõttes,” nentis Kilk. Paras väljakutse ja ühtlasi ka kompliment on ärimehele ka see, kui ta suudab õige sportlase ära tunda. ”See näitab, et su analüüsivõime on paigas,” lisas ta.

Saatejuht küsimus, kas ärimeestest sponsoritel ei lähe hammas verele, vaadates, kuidas nende abil tippu jõudnud sportlased miljonikrooniseid preemiaid kasseerivad võistlusi võites.

”Ma arvan, et Ameerikas on sellised lepingud teatud sportlastel juba kindlasti olemas, kuid ma ei ole kuulnu, et Eestis selliseid lepinguid oleks tehtud,” vastas Kilk. ”Viimane võistlus tõi Kanepile sisse miljon krooni, kuid varasemad preemiad on olnud paarisajatuhandesed või umbes nii,” lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2009, 18:18
Otsi:

Ava täpsem otsing