Monetti sai uue omaniku

Kärt Blumberg 22. veebruar 2009, 16:22

Norras registreeritud krediidiettevõte
Folkia teatas, et on omandanud Soomes tegutseva mikrolaenuettevõtte Monetti Oy
ja selle Eesti tütarfirma Monetti AS. Tehing toimus aktsiate vahetamise
teel.

Eestis on ettevõtte sooviks alustada põhjalikku kiirlaenuturu reformimist. Folkia tegevjuhi Per Spångbergi sõnul on nad viimase kolme aasta jooksul Skandinaavia turgudel näidanud, et eetiline, vastutustundlik ja läbipaistev mikrolaenuäri on võimalik. „Näiteks kasvasid meie laenumahud Rootsis mullu ligi kolmandiku, ületades 160 000 mikrolaenu piiri. Samal ajal vähenes ligi poole võrra inkassofirmade juurde suunatud klientide arv, mis viis krediidikahjumi määra vähem kui kahele protsendile.”

Folkia AS on krediidi- ja finantsteenuste pakkuja, mis tegutseb Norra, Rootsi, Taani, Soome ja Eesti turgudel.Eeldatavalt kasvatab uute ettevõtete lisandumine Soomes ja Eestis ettevõtte 2009. aasta käivet ligi 179 miljoni Eesti kroonini.

Monetti AS asutati 2006 aastal. 2008. aastal väljastas Monetti ligi 50 000 mikrolaenu kokku 94 miljoni krooni ulatuses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2009, 08:45
Otsi:

Ava täpsem otsing