Jaano Vink: drastilisemad juhtumid aasta teises pooles

23. veebruar 2009, 16:51

Ehitussektori seisukohast hakkame me
drastilisemaid juhtumeid ja pankrottide arvu kasvu nägema pigem selle aasta
teises pooles, eriti aga järgmisel aastal, arvas Eesti Ehituse juhatuse esimees
Jaano Vink.

Eesti Ehituse juhi Jaano Vingi sõnul kasvab ka ehitusturu vaatevinklist sel aastal pankrottide arv, kuid kui palju, seda on võimatu öelda. "Analüüsides erinevaid ilminguid, siis midagi pole teha, arv peab kasvama. Ehitussektori osas olen seisukohal, et drastilisemaid juhtumeid ja pankrottide arvu kasvu hakkame nägema pigem aasta teises pooles ja mina kardan, et eriti järgmisel aastal...kahjuks," kommenteeris pankrottide arvu kasvu sel aastal Jaano Vink.

Ehitussektor liigub Vingi sõnul ju teatavasti muust majandusest mõnevõrra tagapool ning selles sektoris näeb ettevõtete tegelikku seisu siis ka mõnevõrra hiljem. "Lisaks tundub eriti ebasoodne hetk ehitajatele olema muu majanduse pöördumine paremuse poole, kus kulukõverad languse asemel taas ülespoole pöörduvad - need ehitajad, kes on võtnud ülemääraseid riske lootuses kulude jätkuvale langusele, jäävad siis pikemate projektide täitmisega hätta," lausus Vink.

Ettevõtja nentis, et seisud ehituses on rasked, mis ei tähenda, et ei saaks minna veel kehvemaks.

"Eks lähemad 4-5 kuud näitavad, kas riigiisadel jätkub oskust ja julgust teha otsuseid, mis aitaksid kasutada (rahaliselt) sobivat hetke tegemaks riigile niikuinii vajalikke investeerimisotsuseid ning säilitada seeläbi nii paljusid töökohti, kui täita õhemaks jäävat riigikassat kaasnevate maksurahade abil," lausus Vink.

Eesti Ehituse olukord on ettevõtte juhi sõnul normaalne. "Pingutame nagu kõik teisedki."

Vink usub, et pikemas perspektiivis võidavad praegusest kriisist kõik. "Usun, et pikemas perspektiivis võidame me viimaste aastate majandusmuutustest kõik - ehkki õppetund on raske ja valus," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2009, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing