Laupäev 22. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lippmaa: oleme kõik üle kulutanud

23. veebruar 2009, 07:48

Akadeemik Endel Lippmaa nimetab praegust
eelarvekärbet üsna kõhnaks krokodilliks.

"Majanduse kokkutõmbumine on ju oluliselt suurem, kui see krokodill, mis praegu on. Järelikult on vaja teist veel. Mul ei ole midagi öelda selle vastu, kui see mind isiklikult ka hammustab. Ta peab meid kõiki hammustama, me oleme kõik üle kulutanud," vahendas Lippmaa sõnu ERR.ee.

Akadeemik on optimistlik selle suhtes, kas riik on võimeline õigeid otsuseid vastu võtma.

"Ta on uskumatult hästi hakkama saanud, aga suurel määral õnne tõttu. Mitte teadliku talitamise tõttu. See tegu, et müüa Eesti pangad rootsi kapitalile, oli tagantjärele vaadates geniaalne. Eesti jooksevkonto puudujäägi probleemi lahendas tegelikult Rootsi riik," selgitas Lippmaa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. February 2009, 12:19
Otsi:

Ava täpsem otsing