Uued hinnad Ida-Tallinna keskhaiglas

25. veebruar 2009, 16:32

Ida-Tallinna Keskhaigla alandab tänasest
kehtima hakanud uue hinnakirja järgi tasuliste teenuste hindu kohati lausa poole
võrra, samas laiendab eriarstiabi tasulisi erialasid, kirjutab mu.ee.

"Arstidele tagab see piisava töökoormuse ja oskuste taseme. See on lahendus pikenevatele järjekordadele, et inimesed pääseksid arsti vastuvõtule," rääkis Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht Svea Talving.

Võit tuleb haigla ja ka patsiendi jaoks sellest, et kui muidu ravijärjekorrad pikeneksid seoses ravirahade kahanemisega, siis Ida-Tallinna keskhaigla pakub patsientidele võimalust saada oma raha eest kiiremini arsti visiidile. Tasulisi vastuvõtte teeb haigla uue hinnakirja järgi praktiliselt kõikidel erialadel, tuues ühtlasi alla ka tööaja sees toimuvate tasuliste teenuste hinnad.

"Muudatuse eesmärk on paindlikult reageerida majanduslanguse tingimustele. Paljud patsiendid soovivad varem meie eriarstide vastuvõtule pääseda kui seda võimaldab haigekassa rahastamisel tekkiv järjekord," kommenteeris uuendust Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee. Ühtlasi kindlustab haigla tema sõnul patsientide plaanilise ja erakorralise ravi haigekassa lepingu ulatuses.

"Tasuliste teenuste erialade laiendamine ning uus hinnakiri on sisse viidud ka selleks, et optimaalselt koormata meie haigla arste-õdesid," lisas haiglajuht.

"Hea on teada, et see (hinnakirja uuendus – toim) tehti ära. Patsiendid pääsevad nii kiiremini ravile, haigla töö on optimeeritud ja arstitöö kvaliteet püsib. See aitab haigla elus hoida, arstid ei pea istuma tühjalt,“ lausus Talving kokkuvõtvalt.

Odavamaks läksid Talvingu sõnul üldiselt kõik tööaja sees olevad vastuvõtud.

Näiteks kui varem maksis vastuvõtt arsti juurde 500 krooni ning õe juurde 200 krooni, siis alates tänasest maksavad need vastavalt 215 ja 100 krooni. Ämmaemanda vastuvõtt kergitab aga patsiendi rahakotti varasema 270 krooni asemel vaid 115 krooni.

Juurde on tulnud tööaja sees tasulisena näiteks reumatoloogi, sisearsti, kirurg-vasoloogi vastuvõtud.

Võrreldes üle-eelmise aastaga kasvas möödunud aastal Ida-Tallinna Keskhaigla vastuvõttude arv 16 000 visiidi võrra. Päevas käib ambulatoorsel vastuvõtul ligi 2000 patsienti, aastas on haiglal kokku ligi 500 000 patsiendikülastust.

Ida-Tallinna Keskhaigla pakub täiendava võimalusena tasulisi vastuvõtte kõikidele patsientidele, kes soovivad eriarsti juurde tulla. Tasulistele vastuvõttudele on järjekorrad lühemad ning sinna ei ole vaja saatekirja.

Kõiki patsiente, kes on registreerinud tasulistele vastuvõttudele pärast 25. veebruari 2009 teenindatakse uute, madalamate hindade järgi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2009, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing