DnB NORD juht: ka halvimas unenäos ei teki Rootsi pankadel likviidsuskriise

27. veebruar 2009, 15:11

Eesti pangandussektor ei vaja
Rootsi raha ei täna ega tulevikus, sest Eesti finantssüsteem pole nii
nõrk, et ta peaks vajama keskpanga tuge, usub DnB NORD Panga juhataja Hans
Pajoma.

"Kindlasti on ennetava leppe sõlmimine Eesti ja Rootsi keskpankade vahel positiivne uudis," kommenteeris Pajoma. "Mitte, et meil seda kohe vaja läheks, aga varusid omada selleks, et võimalusi likviidsust parandada, on alati hea. Eriti tänases olukorras," lisas ta.

"Usun, et Eesti pangandussektor ei vaja seda raha ei täna ega tulevikus. Ma ei usu, et Eesti finantssüsteem on nii nõrk, et ta peaks vajama keskpanga tuge. Meil on kaks suurt Rootsi panka, mis domineerivad, ka Nordea on Rootsi pank ning Sampo, mis on Danske omanduses. Ma ei usu isegi kõige halvemas unenäos, et nendel pankadel tekiks likviidsuskriise," märkis Pajoma.

Ta lisas, et kogu maailm on sellises muutumises, et kõigeks tuleb valmis olla.

Pajoma ütles, et ta ei usu, et lepe aitab kinnisvaraturgu elavdada. "Sellepärast, et need on täiesti lahusseisvad asjad, kinnisvaraturg on ikkagi sõltuvuses lõpptarbijate turust – kas ostjaid on kinnisvarale või ei ole."

"Ostjad saavad tekkida siis, kui on tööd ja palka. Kuid see aasta ma ei näe otsest aktiivset elavnemist," sõnas ta.

"Ma ei ületähtsustaks selle leppe sõlmimist, mis puudutab Eesti maine paranemist. Arvan, et Eesti mainet aitab parandada meie uus eelarve, riigireservid ja sellest eelarvest kinnipidamine. Kui me seda suudame hoida ja riigireitingut hoida sellisel tasemel nagu täna - see aitab kindlasti meie mainet parandada," rääkis ta.

Pajoma sõnul annab välisilmale positiivset sõnumit eelkõige riigi üldine seis ja häälestatus.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing