Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Pärnits: Tallinna börsil on aktsiaid, mida tasub osta

02. märts 2009, 20:43

Vaatamata keerulistele aegadele on ka
praegu Tallinna börsil aktsiaid, mida märkida, ütles ASi Mainor nõukogu
esimees.

Mitmekülgse aktsiaportfelliga Ülo Pärnits tunnistas, et pingsalt ta enda portfellis olevate börsiettevõtete aktsiaid ei jälgi. Pigem on ta keskendunud oma ettevõtetele ja nende käekäigule, et mitte hammasrataste vahele jääda.„Selle aasta tulemused on ikkagi suhteliselt head. Mis seal ikka katki on, arvestades, et eelmisel aastal olid tulemused veel head,“ kommenteeris ta osade ettevõtete kehvapoolseid kasuminumbreid, viidates keerukatele aegadele majanduses.

Investor enda aktsiad liigutada ei kavatse. „Las seisab. Ühed räägivad, et tõusevad. Teised, et langevad. Eks näis, kellel õigus on,“ lausus Pärnits. Ta möönis, et välismaiste aktsiate müümisega on ta hiljaks jäänud, seetõttu kavatseb ta neid aktsiaid hoida.

Investoril, kellel on tahtmist ja vaba raha, leiab siiski ka praegu aktsiaid, mida Tallinna börsilt tasuks osta. „Näiteks Eesti Telekom ja Tallinna Vesi, mis on üpris stabiilsed firmad. Ka Baltika, millel on väga tugev juhtkond ja ideoloogia. Küll Baltika nendest olukordadest välja tuleb,“ oli Pärnits kindel.

Investor ei suhtu etteheitvalt ettevõtetesse, kes veel mõned kuud tagasi optimistlikke signaale välja andsid, kuid vaatamata sellele nüüd suurest kahjumist on teatanud. „Võib-olla nad täiesti siiralt uskusid seda. Ehk peaksid nad olema konservatiivsemad, kuid sel juhul heidetaks neile ette seda, et nad õigel ajal tõusu ei prognoosinud. Praegu on majandusolukord küllaltki ettearvamatu,“ arutles Pärnits.

Pärnits tuletas meelde, et tegelikult on juba poolteist aastat räägitud, et poole aasta pärast läheb majanduses paremaks, kuigi tegelikkuses paranemise märke näha ei ole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 07:06
Otsi:

Ava täpsem otsing