Uuring: tootmine hakkab kasvama kõige varem

02. märts 2009, 09:32

Fastleader.com küsitles Liidrite Foorumi
raames Eesti ettevõtete tippjuhte, kelle hinnangul kosub majanduslangusest kõige
kiiremini tootmine.

Üle kolmandiku (35%) vastanutest usub, et tegevusaladest pöördub kõige kiiremini kasvule tootmine, teatas Fastleader.com juht Endrik Randoja. 24% juhtidest arvas, et kõige kiiremini hakkavad taas kasvama finantsteenused. Kaubandusele ja teenindusele ennustasid kiiret kasvu vastavalt 12 ja 10% vastanutest. Transpordi ja logistika kiiresse kasvu uskus 9% vastanutest ja ehituse, sh infrastruktuuriehituse kiiresse kasvu vaid 6% vastanutest.

Paralleelselt juhtide uuringuga küsitles Fastleader.com ka Eesti majandusteadlasi, kes kinnitasid ettevõtjate-juhtide prognoose. Nii Erik Terk (Tallinna Ülikooli Eesti Tuleviku-uuringute Instituut), Leev Kuum (Eesti Konjunktuuriinstituut) kui ka Marek Tiits (Arengufond) prognoosisid, et majanduskasvu taastumisele aitab enim kaasa eksporttegevus, mida veavad Eesti tööstusettevõtted. Lisaks traditsioonilistele tootmisettevõtetele näevad nad kasvu veduritena ka loomemajanduses tegutsejad.

Uuringu korraldaja Endrik Randoja kommenteeris: „Soovisime teada saada, kuidas juhid ise oma lähitulevikku näevad, millesse usuvad ja millesse panustavad. Usutavasti annab kolleegide arvamus praktikutele kindlustunnet otsuseid teha.“

Uuringus osalesid ligi kolmsada Eesti ettevõtete juhti ja seda esitletakse täismahus Liidrite Foorumil 10. märtsil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2009, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing