BÖRS: Investorid tulid tagasi

04. märts 2009, 23:12

USA aktsiaturud oli viis päeva kestnud
suure languse järel näitamas taas elumärke pärast seda, kui mõned neist on
leidnud õhkõrnu lootusi majanduslanguse peatumise kohta.

Kõik kolm olulist aktsiaindeksit kerkisid päevasiseselt enam kui kolme protsendi võrra, kauplemispäeva lõpuks jäi siiski tõusuprotsendiks üle kahe protsendi. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 2,38 protsenti 6886,19 punktini, Nasdaqi koondindeksile lisandus 2,6 protsenti.

Suuremate ettevõtete aktsiatest olid tõusmas pea kõik sektorid peale panganduse. Ka 18 aasta madalaima tasemeni langenud General Electricu aktsia hind langes peamiselt selle finantsüksuse tõttu. Kauplemispäeva lõpuks kukkus tööstuskonglomeraadi aktsia hind 4,8 protsenti 6,67 dollarini.

Aga pangandussektori suurtest kukkus JP Morgani ning Wells Fargo aktsiate hinnad üle kuue, Citigroupi väärtpaber veidi alla viie protsendi. Langejate hulgas oli ka Google’i aktsia, mis odavnes kaks protsenti 318,93 dollarini.

Võidumeeste hulgas paistais silma Alcoa, mille hind kerkis 12,66 protsenti 6,23 dollarini ning kolm suuremat naftakompaniid – Exxon Mobil, Chevron ning ConocoPhillips. Aktsiate hinnad kerkisid vastavalt 2,6 protsenti, 3,14 ning 5,44 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2009, 23:12
Otsi:

Ava täpsem otsing