Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

SEB Grupp tuulutab Balti üksuste juhtkonda

04. märts 2009, 06:53

Kahe aasta eest suurte plaanidega
Baltimaade turule murdnud SEB Grupi investeerimispank SEB Enskilda pingutab siin
püksirihma, mistõttu kaotavad töö ka aktsiaturgude üksuse juhid Sten Sumberg ja
Ivars Bergmanis.

Samal ajal reformivad rootslased Eestis varahalduse poolt, kus Likviidsusfondi skandaali tõttu ametist lahkunud Rein Rätsepa asemel sai alates sellest nädalast tüüri juurde endine privaatpanganduse direktor Reet Raidur.

"Midagi väga ootamatut ei olnud, trendid olid halvemuse poole juba pikemat aega," kommenteeris eile kolleegide lahkumist SEB Enskilda ettevõtte rahanduse valdkonna juht Baltimaades Henrik Igasta. Tema sõnul kärbiti Baltimaades ainult aktsiaturgude osakonda ja ettevõtte rahanduse osakond saab esialgu senises koosseisus jätkata.

"Töökorralduslikult muutub see, et teatud funktsioone pole enam, näiteks kaob aktiivne aktsiatoodete müük ja ka analüüsipool, sest Hardo Pajula lahkus ju samuti," nentis Igasta. Tuntud analüütik Hardo Pajula, kes viimasel ajal töötas investeerimispanganduse poolel, koondati SEBst paar kuud tagasi.

Sumberg: soovin kõike head edaspidiseks
Värskelt oma töökohast SEB Enskildas ilma jäänud Sten Sumberg eile telefonile ei vastanud. SEB pressiteates tsiteeriti Sumbergi järgmiselt: "Kuigi kahetsusväärselt ei sattunud meie koostöö parematele aegadele turul, oleme jätkuvalt veendunud, et tegemist on silmapaistva investeerimispangaga ning soovime neile kõike head edaspidiseks."

Lisaks SEB Enskilda kokkutõmbamisele teatas pank eile, et SEB Grupi eeskujul pandi ka Eestis tööle varahalduse laiendatud üksus, mille eesmärk on ühendada privaatpanganduse ja varahalduse kogemused.

Varahalduse valdkonda hakkab juhtima seni SEB privaatpangandust juhtinud Reet Raidur, kellele alluvad nüüd ka Sven Kunsing ja Imanta Hütt aktsiaseltsi SEB Varahaldus juhtidena.

Kunsing: praegu kardavad kõik oma töökoha pärast
"Meie meeskonna alustalaks on lisaks SEB Grupi tugevale toele ka Sven Kunsingu juhitav Ida-Euroopa suunaline investeerimismeeskond. Lisades sellele privaatpanganduse professionaalse klienditundmise, saame Eesti parima varahalduse organisatsiooni," kiitis Raidur.

Kunsing sõnas eile, et tegeleb oma tööga senisel kombel edasi. "Oleme SEB Grupi jaoks Ida-Euroopa aktsiainvesteeringute kompetentsi keskus. Tõsi, turud on päris raskes seisus ja mõttetegevus, kuidas asja paremini teha, toimub pidevalt," märkis Kunsing.

Küsimuse peale, kas Kunsing ka enda töökoha pärast muretseb, vastas ta muigega, et praegusel ajal muretsevad kõik inimesed oma töökoha pärast.

SEB palkas Suprema staarid
Põhjamaade investeerimispank SEB Enskilda laienes Baltimaadesse 2007. aasta alguses eesmärgiga jõuda oma tegevusega kohalike turgude liidriks ja meelitas tööle mitu Suprema Securitiese tipptegijat.

Suprema endiste partneritena SEB Enskildasse tulnud Ivars Bergmanisest, Sten Sumbergist ja Henrik Igastast on nüüd ametisse jäänud vaid viimane.

"SEB Enskildas on huvitavam, uus väljakutse, platvorm on parem. Mina ja Henrik Igasta oleme Supremas 10 aastat töötanud, oli aeg muutusteks," kommenteeris Sumberg paari aasta eest SEB Enskildasse suundumist.

Sumberg lisas siis, et varem või hiljem teeb ta kindlasti oma firma.

Kas nüüd ongi selleks sobiv hetk käes, ei õnnestunud eile Sumbergilt küsida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 12:52
Otsi:

Ava täpsem otsing