Ka Apple pole kriisikindel

06. märts 2009, 20:12

Trendiarvutite ja muusikavidinate looja
Apple on USA börsil investorite valuks langenud praegu juba 6,1 protsenti.

Seda uuemate prognooside tõttu, mis vähendavad oodatavaid müüginumbreid varasemalt 2,39 miljonilt arvutilt 2,19 miljonile. Analüütik Mark Moskowitz alandas ka iPhone’i müügiprognoosi varasemalt 3,82 miljonilt 3,41 miljonile nutitelefonile.

Analüütik lisas, et kasvavad koondamised, langevad kinnisvarahinnad ja krediidikitsikus panevad tarbijad kulutusi elektroonikale tugevasti tagasi tõmbama, aga just jaemüük moodustab Apple’i müügist 70 kuni 75 protsenti.

Prognoosi kohaselt saab ettevõte septembris lõppeval majandusaastal kasumit 4,73 dollarit aktsia kohta, kuigi varasem optimistlikum prognoos näitas 4,82 dollarit aktsia kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2009, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing