Godmanis: finantsabita oleks Lätis juba põrgu lahti

07. märts 2009, 10:23

Peaministri ametist tagasi astuv Ivars
Godmanis rääkis ajalehele Neatkariga Rita avize, et rahvusvahelise finantsabita
oleks Lätis põrgu lahti.

Godmanis ütles samas, et praegune kriis on 1991. aasta kriisi kõrval pisiasi, vahendas rus.db.lv.

Godmanise intervjuust tuleb samas välja, et kui Läti poleks detsembris stabiilsusprogrammi vastu võtnud ja käibemaksu tõstnud, oleks pidanud vähendama kõiki riigi kulutusi. Näiteks oleks saanud õpetajatele välja maksta vaid pool palgast.

"Me poleks saanud elu sees laenata neljandikku eelarvest," sõnas Godmanis käibemaksu tõstmise õigustuseks. Käibemaksu tõstmiseta oleks Läti tänavusest riigieelarvest jäänud puudu miljard latti (ca 22 mld krooni).

"See oleks olnud põrgu. Kui me poleks IMFiga kokkulepet sõlminud ja poleks öösel selle poolt hääletanud, mis meil on, oleks juba veebruaris olnud selline situatsioon. See oleks olnud tee täielikule maksejõuetusele," rääkis Godmanis.

Lahkuv peaminister ütles ka, et ta enda pärast ei karda, kuid muretseb eakate inimeste pärast. Kui Läti stabiilsusprogramm takerdub, avaldab see tõenäoliselt mõju pensionite väljamaksmisele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2009, 10:24
Otsi:

Ava täpsem otsing