Evelyn Sepp: elukvaliteeti tuleb parandada enda jaoks

09. märts 2009, 18:48

Poliitik Evelyn Sepp ütles Äripäeva
päevaküsimusele vastates, et Eesti riigil tuleb elanike elukvaliteeti parandada
mitte edetabelites näitamiseks, vaid inimeste enda jaoks.

"Kindlasti näitavad sellised edetabelid nii mõndagi, kuid kahtlen, kas kõike, mida teadma peaks või arvestada tuleks. Eestis on kuni viimase aastani tõusnud paljud näitajad, mis ilmestavad nn keskmist sissetulekute suurust, kuid mitte elukvaliteedi paranemist – tervise, eluea, võrdsete võimaluste edenemist jms näitajaid," selgitas Sepp.

"Küllap hakkavad ka need tagasilöögid peatselt sellistes edetabelites kajastuma. Samas elukvaliteedi parandamisega peaks tegelema mitte edetabelite, vaid ühiskonna jätkusuutlikkuse tõttu ka siis, kui koht on kõrge või kui see pole veel palju langenud. On lihtsalt asju, mida üks riik ei pea tegema koha pärast edetabelis või teistele näitamise pärast, vaid iseenda jaoks," rääkis ta.

Eesti tõusis täna avaldatud, kuid 2006. aasta andmete põhjal koostatud inimarengu aruandes kahe koha võrra ülespoole. Äripäev küsis, kas 2008. aasta andmete põhjal jätkab Eesti tõusu maailma riikide inimarengu edetabelis ja mis saab inimarenguks sellel aastal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 19:33
Otsi:

Ava täpsem otsing