Raamatukoguhoidjad ei nõustu palgakärpega

10. märts 2009, 07:53

Saaremaa Kultuuritöötajate Ametiliit
pöördus Kuressaare linnavalitsuse ja -volikogu poole avaldusega, milles teatab,
et keskraamatukogu kollektiiv ei nõustu alla kirjutama 18 protsendise kärpega
palga kokkuleppele.

“Leiame, et selline protsent on röövellik ja ilmselgelt liiga suur võrreldes kärbetega sama töö tegijate osas kogu ülejäänud Eestis,” põhjendab Saaremaa Kultuuritöötajate Ametiliidu esimees Liilia Virves avalduses, vahendab Meie Maa.

“Olime nõus majanduskulude kärpimisega ohtliku piirini, kuid meie niigi väikeste palkade puhul ei saa olla võimalik selline hiigelkärbe personalilt kui samas soovitakse kvaliteetset ning samas või ka suuremas mahus töö jätkumist.”

Virves viitab pöördumises, et Saare maakonna keskraamatukogu töötajad ei ole nõus lõpmatuseni leppima põhimõttega, et majandusõitsengu ajal on nemad viimased, kel õnnestub minimaalseid hüvesid välja kaubelda ja halval ajal esimesed, kellelt võtta ära maksimaalselt. “Raamatukogu on üks erandlik koht sellepoolest, et meie külastatavus suureneb “tänu” töötuse kasvule.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2009, 07:53
Otsi:

Ava täpsem otsing