Tarmo Mänd: finantskriisi eelnõu on ohtlik

11. märts 2009, 14:55

Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees
Tarmo Mänd kõneles äsja riigikogu ees ja selgitas, et täna kolmandale lugemisele
läinud riigieelarve ja teiste seaduste muutmise seadus ohustab
demokraatiat.

Mänd ütles, et Rahvaliit ei poolda seadusemuudatust, kuna eelnõus kasutatud finantskriisi mõiste pole kuskil defineeritud. Pole määratletud, kuidas ja millal finantskriis hakkab ja kuidas see välja kuulutatakse. Määramatusele vaatamata võimaldab finantskriis valitsusel ohjad enda kätte võtta ning kellegagi kooskõlastamata erakorralisi samme astuda.

"See on õigusriigile ohtlik," selgitas Mänd.

Täna läks riigikogus kolmandale lugemisele valitsuse algatatud riigieelarve seaduse, riigi eraõiguslikes juriidilistes isikutes osalemise seaduse ning riigikogu kodu- ja töökorra seaduse muutmise seaduse eelnõu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. March 2009, 18:55
Otsi:

Ava täpsem otsing