Ligi: 5,7miljardilist tugipaketti pole tegelikult olemas

13. märts 2009, 07:21

Reformierakonna fraktsiooni liikme Jürgen
Ligi sõnul pole valitsuse poolt lubatud 5,7 miljardi kroonist ettevõtluse
tugipaketti reaalselt olemas, tegelikult saab riik ettevõtteid toetada vaid
mõnesaja miljoniga aastas, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

"Kui rääkida sellest kuulsast paketist, siis oleme ikkagi ausad, et seda 5,7 miljardit meil ei ole. Reaalset raha on seal mõnisada miljonit viie aasta peale," rääkis Ligi eile riigikogus tööturu arengute arutelul. "Ja see reaalne raha on tegelikult euroraha ühest lahtrist tõstmine, mitte lisaraha," lisas ta.

Ligi sõnul ei maksagi arvata, nagu oleks valitsuse võimuses majandust päästa, sest jutt on ainult peenrahast. "Võrreldes näiteks euribori langusega, mis tähendab kolme miljardit aastas, võrreldes 250miljardilise laenuportfelliga, mis meil on, ei ole see oluline majanduse mõjur," kinnitas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2009, 17:54
Otsi:

Ava täpsem otsing