Jõuametkonnad piirasid taksod kolmeks tunniks sisse

15. märts 2009, 09:31

Tulika taksojuhi Rein Kruusmanni sõnul
piirasid eile Tallinnas haarangu korraldanud jõuametkonnad Olümpia hotelli
juures seisnud taksod kolmeks tunniks sisse.

Samal päeval piirati taksod sisse ka kahes teises kohas Tallinnas, sest varahommikul algas Julgestuspolitsei, Põhja Politseiprefektuuri, Tallinna Transpordiameti ning Maksu- ja Tolliameti esimene ühisreid taksomajanduse kontrollimiseks.

Olümpia juures algas taksode lauskontroll kella ühe aegu ning lõppes nelja paiku. "See toimus kõige magusamal sõiduajal," kurtis ise piiramisrõngasse sattunud Kruusmann. Tema sõnul sõidab praegu taksodega vähe rahvast ning seetõttu on iga klient oluline.

"Oleksid nad siis kontrollinud varrukamehi, vanalinnas või sadamas," oli Kruusmann pisut nördinud. Tema sõnul seisid Olümpia hotelli juures valdavalt Tulika taksod, mida korras taksomeetri, paberite ja spetsiaalse taksokindlustuseta sõitma ei lastagi.

Taksosid kontrolliti põhjalikult, sh vaadati kõiki pabereid, kedagi Olümpia hotelli juurest ära sõita ei lastud. Hotelli juurde ei julgenud aga klientide järele tulla ka teised taksod. Kruusmann märkis, et see tegi kliendid närviliseks. Ta meenutas ühtlasi, et viskas kontrollide silme all tühja karastusjoogi purgi prügikasti, mispeale küsiti kohe, mida taksojuht purgi sisse peitis.

Ühel piiramisrõngasse jäänud erataksol avastati, et kehtib vaid tavaline liikluskindlustus. "See teeb 1000 krooni vahet," teadis Kruusmann kindlustuste erinevusest rääkida.

Ebaseaduslike taksode ehk varrukameeste meelispaigaks on sadama kõrval kujunenud ka Sõpruse kino ümbrus Tallinna vanalinnas ja restoran Ö hoov Merepuiesteel. Kruusmanni sõnul nägi ta ka pärast reidi varrukamehi nende lemmikpaigus rahakaid välismaalasi passimas.

Maksu- ja tolliameti teatel oli nende eesmärgiks taksoturgu korrastada. Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe lisas, et maksuhalduri kontrollitegevuste üheks prioriteediks sel aastal on transpordisektor, sealhulgas taksondus.

Selle aasta alguses saatis maksuhaldur 150 märgukirja FIEst taksojuhtidele, kes on 2007. a eest jätnud hinnanguliselt deklareerimata üle 5,6 miljoni krooni makse.

Edasist ja täpsemat infot lubas maksu- ja tolliamet jagada esmaspäeval.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2009, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing