Youtubest kaovad Eesti muusikute videod

15. märts 2009, 14:15

Viimastel kuudel on autorikaitse nõudel
Youtubest maha võetud arvukalt Eesti muusikute videosid. Oma loo kadumine
populaarsest veebikeskkonnast tuleb teinekord üllatusena ka muusikutele endile,
kirjutas Postimees.

«Seda on ka varem tehtud, aga suuremas mahus oleme lasknud neid maha võtta eelmise aasta lõpust alates,» ütles autoriõiguste kaitse organisatsiooni tegevdirektor Erik Mandre. Tema sõnul on nende nõudmisel Youtubest maha võetud ligi tuhat lugu.

«Kui Eesti autorite ühing ei ole selleks luba andnud, siis tegelikult ongi see seal üleval piraatkoopiana. Olgugi, et mõni artist võib leida, et las olla,» selgitas ta. «Muusikavideo puhul on autoriõigused nii fonogrammi tootjal, esitajal kui ka autoril ja piisab sellest, kui üks neist on selle vastu. Siis pole vahet, mida teised kaks arvavad.»

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2009, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing