Ansip: laustoetuste süsteem on ebaefektiivne

16. märts 2009, 20:10

Peaminister Andrus Ansip selgitas
riigikodus keskerakonna fraktsiooni arupärimisele vastates, et
valitsusliidus ei ole langetatud otsust muuta kehtivat sotsiaaltoetuste
süsteemi.

„Küll aga olen jätkuvalt arvamusel, et laustoetuste süsteem on ebaefektiivne. Palju tõhusam oleks sotsiaal- ja peretoetuste jagamine vajaduspõhiselt,“ ütles ta.

Peaminister märkis, et demokraatlik riik on kohustatud toetama neid, kes abi tõepoolest vajavad. „Demokraatlikus riigis ei pea jagama sotsiaaltoetusi kõigile näpuotsaga, peaasi, et kõik saavad võrdselt. Puudust kannatavad pered vajavad suuremat toetust,“ rõhutas peaminister.

Ansip kinnitas, et vanemahüvitise maksmise korda pole kavas muuta. „Ja kindlasti pole kehtiv vanemahüvitise maksmise kord põhiseaduse vastane. Varasema tööga on proportsionaalses seoses nii mitmedki muud väljamaksed, nagu haiguspäevade hüvitised, pensionide kindlustusosaku suurus ja muud sellised. Need vanemad, kes saavad kõrgemat vanemahüvitist, on maksumaksjana andnud ka suurema panuse. Vanemahüvitise piirmäära ei tõsta peaminister, see on määratud seadusega,“ ütles Ansip.

Ansipi sõnul parandaks lapsetoetuse suurendamine alates kolmandast lapsest oluliselt lasterikaste perede toimetulekut. Toetuse suurendamine muutub võimalikuks, kui selleks tekivad vajalikud rahalised ressursid, näiteks loobudes laustoetustest ja minnes üle vajadustepõhistele toetustele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 20:10
Otsi:

Ava täpsem otsing