Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

BÖRS: Sun oli edukas terve õhtu

18. märts 2009, 22:31

Miinuses alustanud turud suutsid pärast
paari tunni tagust positiivsusesse pööramist õhtu lõpuni plussis püsida.
Dow Jones tööstuskeskmine kerkis 1,23 protsenti, S P 500 aktsiaindeks
tõusis 2,09 protsenti ja Nasdaq indeks 1,99 protsenti.

Tänane suurim rallija on Sun Microsystems 80,06protsendilise tõusuga. Käivad jutud, et IBM plaanib Sun'i 6,5 miljardi dollariga ära osta ning loomulikult soovib suur hulk aktsionäre sellest võimalusest osa saada.

Üsna lähedal Sun'i kannul sulgus kindlustaja American International Group 33,33 protsendilise tõusuga. Rahandusminister Timothy Geithner kinnitas täna Bloombergile, et AIG on sunnitud boonused tagasi võtma, sest järgmist abipaketimakset vähendatakse boonuste summa võrra ning rakendamisele läheb ka rida muid meetmeid. Ka AIG juht Edward Liddy peaks lähitundidel paluma boonuse saanud töötajatel pool saadud rahast tagasi maksta. Näib, et Moody'se arvamus ettevõtte tuleviku negatiivsemate väljavaadete tõttu täna aktsionäre ei huvita.

Hästi läks täna ka Citigroupil, kes suutis õhtuga kirja saada 23,51 plussprotsenti.

Maailma suurim graafiliste programmide loojaid Adobe Systems teatas analüütikute ootuseid 2,5 protsendiga ületanud esimese kvartali kasumiks 45 senti aktsia kohta. Aktsia kerkis hea uudise peale 12,86 protsendi jagu.

Kuigi rõivaste ja aksessuaaride tootja Guess andis kasumihoiatuse 30 sendile aktsia kohta, mis jääb allapoole analüütikute ootuseid, on aktsiahind kerkis 12,52 protsendi.

USA kasiinooperaator MGM Mirage on langes 2,64 protsenti, sest audiitorid avaldasid sügavat kahtlust ettevõtte võimekuse üle edukalt jätkata. MGM peab läbirääkimisi võlausaldajatega võlatingimuste leevendamiseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 13:11
Otsi:

Ava täpsem otsing