Maksuamet: mõned aktsiakapitali vähendamised tekitavad kahtlust

18. märts 2009, 12:20

Analüüsi tulemusel on maksuamet tuvastanud,
et mõnel aktsiakapitali vähendamise puhul on tegemist juhtumitega, mida peab
täpsemalt uurima. Uurimise alla satuvad need maksumaksjad, kelle suhtes tekib
kahtlus, et nad üritavad ebaausal teel ehk kohustuste täitmist vältides
konkurentsieelist saavutada.

Samas ei tähenda maksukontrolli alustamine automaatselt seda, et maksuhaldur tingimata maksu määrab. Maksuhalduri eesmärk ei ole iga hinna eest võimalikult suurt maksu määrata, vaid tagada maksumaksjate võrdne kohtlemine ja seadusekuulekas käitumine, teatas maksuamet.

Antud hetkel on Maksu- ja Tolliamet alustanud 7 kontrollimenetlust, kus koostöös maksumaksjaga otsitakse vastust küsimusele, kas maksuseaduseid on kohaldatud õigesti. Seega ei ole alust rääkida lauskontrollidest.

MKS § 84 ei ole mingi imerelv ega peagi selleks maksuhalduri käes muutuma. Maksuhaldur peab selle normi rakendamisel selgelt ja faktidele tuginevalt näitama, mis on tehingute ja toimingute tegelik sisu, milline oli maksumaksja tegelik tahe ja kuidas tehingu sisu ning vorm omavahel kokku ei lähe.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2009, 12:20
Otsi:

Ava täpsem otsing