Richard Tomingas sai aktsiad tagasi

18. märts 2009, 13:59

Arco Vara nõukogu esimees Richard Tomingas
ostis läinud reedel 38 750 aktsiat tagasi, mis ta 2007. aasta suvel
aktsioptsiooni programmi raames Arco Vara töötajale müüs.

"Tegemist oli 2007. aastal koostatud Arco Vara võtmeisikute aktsiaoptsiooni programmi raames tehtud tehinguga. Optsioonilepingud sõlmiti 2007. aasta suvel," kommenteeris Tomingas, miks ta aktsiad ostis, nagu on kirjas finantsinspektsiooni kodulehel emitentidega seotud isikute tehingute registris. Küll ei soostunud Tomingas ütlema töötaja nime, kellelt ta aktsiad tagasi ostis.

Tomingas selgitas, et lepingute kohaselt on nii, kui töötaja lahkub enne kolme aasta möödumist lepingu sõlmisest (nn lock up periood), on optsiooni andjal õigus kasutada tagasiostuoptsiooni (nn call option) ja aktsiad tagasi saada. Tagasiostutehing tehti turuväliselt ja ilma rahata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2009, 15:11
Otsi:

Ava täpsem otsing