Saetööstuse juht: ümbrikupalk on enesepettus

18. märts 2009, 13:34

Ümbrikupalga maksmine on enesepettus,
vastas ASi Stora Enso Imavere saeveski tegevjuht Marek Moorits Äripäeva
päevaküsimusele, mis peaks juhtuma, et teie ettevõttes hakataks maksma
ümbrikupalka.

„Ümbrikupalka makstes ei päästeta ettevõtteid,“ oli Moorits veendunud. Ja veel veendunumalt rõhutas ta, et kohe kindlasti ei ole nende ettevõte see, kes ümbrikupalga maksmisega tegelema hakkaks. „Selge on see, et Stora Enso ei hakka kunagi töötajatele ümbrikupalka maksma,“ lisas Moorits.

Maksu- ja tolliamet alustas koostöös Tallinna linnaga ulatuslikku ümbrikupalga vastast kampaaniat, mille eesmärk on avalikkuse teavitamise teel ära hoida maksualaseid õigusrikkumisi. Maksuhaldur ja Edgar Savisaare juhitav Tallinna linnavalitsus näevad keerulises majandusolukorras riski, et ettevõtjad võivad oma eksistentsi nimel hakata rohkem kasutama ka ebaausaid vahendeid ning soovivad juhtida inimeste tähelepanu sellele, et legaalsest sissetulekust sõltuvad mitmed sotsiaalsed garantiid.

Hinnanguliselt saab ümbrikupalka iga kümnes inimene ja riigieelarvesse jäi seetõttu eelmisel aastal laekumata üle 1,8 miljardi krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2009, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing