ÄP 5 aastat tagasi: Esimene kaudse maksustamise juhtum

ÄP 19. märts 2009, 00:00

Esimene kohtuotsus paljukardetud kaudse maksustamise asjas selgub 2. aprillil, mil kohus avaldab otsuse eilsel istungil vaidluse all olnud alkoholiärimees Aivis Ohtlale esitatud 1,2 miljoni kroonise maksunõude suhtes.

See on esimene puhtalt hindamise teel tehtud maksuotsus inimese suhtes, kes maksuameti hinnangul elab selgelt üle oma ametlike tulude. Paljud maksukonsultandid ennustavad, et kui maksuamet läbib kohtukadalipu selles küsimuses edukalt, hakatakse kaudset maksustamist tulevikus laialdasemalt kasutama.

Hetkeseis: läks teisiti. Aivis Ohtla jäi kohtus võidumeheks ning maksuamet tõendamatuse tõttu kaotajaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing