Maamüügi piirangud välismaalastele kaovad

19. märts 2009, 20:43

Valitsus otsustas täna, et põllu- ja
metsamaa müümisel välismaalastele seni kehtinud piirangud kaovad.

Samas otsustas valitsus säilitada julgeolekukaalutlustel maa omandamisel seatud piirangud väikesaartel ja piiriäärsetel aladel, säilitada otsustati ka piirangud mere- ja maanteetranspordi ning osaliselt õigusteenuste osutamise valdkondades, kirjutab Postimees.

Maa müügi küsimus välismaalastele kerkis üles seoses Eesti liitumisega Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga (OECD). Eesti liitumisvalmidusele annavad hinnangu erinevad OECD komiteed ja töörühmad. 24. märtsil 2009 hindab Eesti liitumisvalmidust OECD investeeringute komitee.

Liitumisläbirääkimiste kontekstis kerkis küsimus reservatsioonide vähendamisest ning liberaliseerimisprintsiipide laiendamisest OECD liikmesriikidele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 20:43
Otsi:

Ava täpsem otsing