Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Minister kaotas 13. kuupalga

19. märts 2009, 08:24

Kaitseminister Jaak Aaviksoo
kaotas puhkusetoetuse, mida põhipuhkuse korral maksti kaitseministeeriumi
ametnikele ühekordselt 60% teenistuja ühe kuu palgast.

Samuti kaotati seni kehtinud ühekordsed toetused, mida maksti teenistujatele lapse sünni, lähedase inimese surma või abiellumise puhul. Täiendavalt kaotatakse lähinädalal seni osadele ametnikele võimaldatud autokompensatsioonid.

"Kõik läbiviidavad muudatused on kantud ühest põhimõttest – eesmärk on tagada selge arusaamine Kaitseministeeriumi ametnike töö tasustamisest. See peab olema maksimaalselt läbipaistev ning töötasu tuleb maksta rahapalgas täiendavate peidetud või lisatud hüvitiste, kompensatsioonide ja boonustasudeta," ütles Aaviksoo.

Ülejäänud palgakorralduslikud muudatused otsustatakse Kaitseministeeriumis käesoleva nädala jooksul.

Eeldatavalt sätestab avalike teenistujate palgapoliitika kogu riigis ära 2010. aastaks vastuvõetud ja kehtima hakkav uus avaliku teenistuse seadus, mis teeb kohustuslikuks ametikohtade hindamise ning kaotab lisatasud staaži, kraadi ning võõrkeelte oskuse eest, samuti kaob ära astmepalga diferentseerimine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2009, 08:36
Otsi:

Ava täpsem otsing