Arvatav korruptant pääses kriminaalasjast seadusemuudatuse tõttu

21. märts 2009, 10:44

Sillamäe linnavolikogu aseesimees ja Narva
linna vee-ettevõtte endine juht Aleksei Voronov pääses kriminaaluurimise alt,
kuid nüüd alustati tema suhtes väärteomenetlust, kirjutab Põhjarannik.

Voronovi suhtes alustati eelmisel suvel uurimist korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvat rikkumist suures ulatuses käsitleva paragrahvi alusel. Kriminaalasi oli ajendatud faktist, et Voronov ostis ASile Narva Vesi arvuteid talle endale kuuluvalt firmalt Noolsirge. Korruptsioonivastane seadus ei luba ametiisikul sooritada tehinguid iseendaga või muid säärase iseloomuga või huvide konfliktiga seotud tehinguid.

Viru ringkonnaprokuratuuri teatel leidis uurimise käigus kinnitust, et Voronov tegi ASi Narva Vesi nimel oma firmaga tehinguid enam kui 66 000 krooni ulatuses. Et aga suurem osa neist tehingutest oli tehtud vahetult enne 2007. aasta 15. märtsi, mil jõustus see paragrahv, mis kriminaliseeris sellise teo, ei jäänud prokuratuuril muud üle, kui lõpetada kriminaalmenetlus. Uurimise käigus korraldas politsei mullu läbiotsimisi nii Voronovi kabinetis ASis Narva Vesi kui tema erafirmades ja ka kodus.

Küll on aga prokuratuuri hinnangul Voronovi tegevus vaadeldav tehingute sooritamisena iseendaga, mis on käsitletav väärteona. Seetõttu edastas prokuratuur kriminaalasja materjalide koopiad Ida prefektuurile väärteomenetluse alustamiseks.

Voronovi tehingutele juhtis mullu kevadel tähelepanu ka riigikontroll.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2009, 19:48
Otsi:

Ava täpsem otsing