Läti peaminister: võime vajada veel miljard eurot

21. märts 2009, 12:25

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles
eile Brüsselis, et tema riik võib vajada lisaks 7,5 miljardi eurosele
abipaketile veel vähemalt ühe miljardi euro jagu lisaraha.

Dombrovskis ütles Reutersile antud intervjuus, et Lätil võib tekkida vajadus laenata Euroopa Liidu liikmesriikidelt või Euroopa Komisjonilt veel ligikaudu miljard eurot, et finantskriisis vaakuvat riiki turgutada.

"Ma ei usu, et Läti veelkord IMF-ilt lisaraha saaks. Abi, mis me neilt saime, oli juba äärmiselt lähedal maksimumsummale, mis Lätile üldse võidakse anda," ütles valitsusjuht.

"Läti praegune peamine eesmärk on tasakaalustada riigieelarvet, et tuleksime toime defitsiidis eelarvega. Tahame jõuda 2011. aastaks olukorda, kus eelarvedefitsiit mahuks Maastrichti kriteeriumi piiresse ehk kolme protsendi sisse. 2012. aastaks soovib Läti aga jõuda nii kaugele, et võiksime kasutusele võtta euro," rääkis Dombrovskis välisagentuurile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2009, 16:49
Otsi:

Ava täpsem otsing