Nestor tõstaks kiiresti töötuskindlustuse määra

26. märts 2009, 19:20

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor tegi enda
ajaveebis ettepaneku viia töötuskindlustuse maksemäär 1. juulist 2009
seaduses lubatud maksimumini ning lükata töölepingu seaduse jõustumine poole
aasta võrra edasi.

"Töölepinguseaduse ja töötuskindlustuse seaduse muudatused on kompromiss, mis sündisid aasta tagasi. Hoopis teistes oludes, „lehmanni eelsel” ajal, nagu saanud kombeks öelda. Juba mõnda aega on selge, et kehtestatud maksemäärad ja uue seaduse jõustumisel kaasnev hüviste tõus ja selle saajate ringi laienemine viivad lõpptulemusena töötuskindlustuse 2010 aasta lõpuks miinusesse. Tuleb teada ka seda, et kehtiv seadus nõuab töötukassa nõukogult ettepanekut maksemäärade tõusuks siis, kui kassa kohustused ja rahalised võimalused ei ole vastavuses," selgitab Nestor.

Tema sõnul ei olegi praeguses keerulises olukorras rohkem lahendusi, kui ainult kaks.

"Need on maksemäära senisest kiirem tõstmine ja suurenevate kohustuste edasilükkamine. Kui palju tõsta ja kui kauaks edasi lükata, on puhas rehkendus. Lahendus tuleb leida loomulikult kolmepoolses koostöös, aga kas või ainult näitena julgen teha ettepaneku viia maksemäär 1. juulist 2009 seaduses lubatud maksimumini ning lükata töölepingu seaduse jõustumine poole aasta võrra edasi," kirjutab poliitik.

"Seejuures saab edasi lükata vastuvõetud seadust ainult kogu selle hiilguses, mitte osaliselt," rõhutab sotsiaaldemokraat.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 11:49
Otsi:

Ava täpsem otsing