Asutati mahlanõukogu

27. märts 2009, 11:53

Seoses peagi algava mahlakuuga loodi
eelmisel nädalal eestlaste teadlikkuse tõstmiseks tervislikust toidust ja
joogist mahlanõukogu, mille juhiks on toitumisteadlane Mai Maser.

Maseri sõnul kinnitavad uuringud, et mahl, mis on tuntud eelkõige joogina, sisaldab tegelikult paljusid meie igapäevaseks eluks väga olulisi toitained. Näiteks sisaldab ananassimahl neli korda enam kaltsiumi kui sealiha, tomatimahlas on aga kaaliumi sama palju kui rukkileivas, rääkis ta.

Mahlanõukokku kuuluvad lisaks Maserile lastearst-endokrinoloog ja Eesti Lastearstide Seltsi president Ülle Einberg, TTÜ Toiduainete Instituudi dotsent Tiiu Liebert, aeroobikatreener Riina Suhotskaja, spordiklubi SPARTA peatreener Argo Ader, tele- ja raadiosaadete juht ning naisliikumise „Naised emakakaelavähi vastu“ aktiivliige Pille Minev, kodundusõpetaja ja köögitoimetaja Kaie Mei, Eksami ja Kvalifikatsioonikeskuse bioloogia peaspetsialist Liia Varend. Audentese Erakooli loodusainete õpetaja Meelis Muuga, mahlatootjate esindajatena Tarmo Noop A. Le Coqist, Aura mahlade laborotooriumi juhataja Marika Külm ja Anti Orav Põltsamaa Felixist.

Eestis juuakse mahla viis korda vähem kui näiteks Küprosel. Üks Eesti elanik tarbib aastas keskmiselt 11 liitrit mahla, võrrelduna näiteks Saksamaaga, kus on see kogus 28,1 liitrit, Suurbritannias 22,1 liitrit ja Küprosel 55 liitrit aastas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2009, 11:54
Otsi:

Ava täpsem otsing