General Motorsi boss Rick Wagoner saab ametist lahti

30. märts 2009, 07:58

General Motorsi juhti Rick Wagoneri
oodatakse täna tagasi astuvat üheaegselt president Barack Obama poolt
autotööstuse täiendava abipaketi avalikustamisega.

Presidendi otsus GMi juht lahti lasta tuli üllatusena nii Washingtoni kui Detroiti avalikkusele, kirjutas New York Times. See rõhutab presidendi administratsiooni soovi hoida riigi abi saavaid ettevõtteid kindla kontrolli all.

Obama peab täna avaldama autotööstuse abipaketi üksikasjad. Anonüümsust nõudnud kahe kõrgema ametiisiku teatel ei ole välistatud ka ühe või mõlema ettevõtte – GM ja Chrysleri – pankroti võimalus, mida nad kirjeldasid kui "kiiret, kohtu kontrolli all toimuvat restruktureerimist".

Eile nõudis Valge Maja Chryslerilt partnerluse loomist Fiatiga 30 päeva jooksul tingimusena, et neil oleks üldse võimalik uut riigi abiportsu saada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2009, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing