Kolmapäev 26. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

No aitäh sellegi eest!

Tarvo Vaarmets 31. märts 2009, 00:00

Viimaste nädalate jooksul toimunud kiire aktsiahindade tõus sai eile tõsise tagasilöögi, kui USA valitsus andis selge signaali, et on valmis leppima General Motorsi ja Chrysleri pankrotiga. Samuti teatas sealne rahandusminister, et mõni pank vajavad veel suurel hulgal lisaraha.

Need teated andsid Morgan Stanley pühapäeval avaldatud USA aktsiate müügisoovitusele korraliku võimenduse ning kogu maailma börsid pöörasid otsa ümber ja sukeldusid taas põhja suunas. Karutururalli sai selleks korraks läbi, globaalmajanduse ja aktsiaturgude trendimuutuse lootus purunes. Tähtis on osavõtt või üritamine. Seekord läks siis sedapsi. Aga hea, et niigi kaua ilusat ülespoole liikumist oli.

Morgan Stanley kirjutas investoritele, et tõenäoliselt näitavad S&P 500 indeksi moodustavad ettevõtted ka edaspidi kahanevaid kasumeid. Analüüsimaja tõi välja, et Standard & Poor's 500 indeks oli enne uut nädalat viimase 14 kauplemispäevaga kerkinud koguni 21%, mis tähendab kiireimat edasiminekut alates 1938. aastast. Kui reedel sulgus laiapõhjaline indeks tasemel 815,94, siis alles 9. märtsil oli indeksi väärtus 676,53.

"Me ei näe erilist tõusuruumi ülalpool 825-850 taset," kirjutas Morgan Stanley strateeg Jason Todd üleeilses aruandes. "Kartuses tõusu maha magada tundub, et kasumid ja valuatsioonid enam ei tähendagi midagi. Me oleksime sellega isegi nõus, kui kasumite kukkumine oleks läbi saamas, aga ei ole," märkis Todd.

Ka Goldman Sachs ei soovita veel tugevalt majandustõusust sõltuvatesse aktsiatesse ronida. Sealse analüütiku hinnangul kaupleb S&P 500 indeks lähiajal vahemikus 700-800. Aasta lõpuks näeb Goldman Sachs laiapõhjalist indeksit aga siiski 940 punkti tasemel.

Uued tugevad aktsiate liikumissuuna mõjutajad on USA ettevõtete kvartalitulemused - paraad saab alguse kahe nädala pärast.

Tallinn. Meie kodubörsil läks nagu ikka - käive oli väga väike, aga mõned liikumised suured. Olympic kukkus 12,5% ja vedas sellega ka indeksi 1,3%-lisse miinusesse. Börsi käive ulatus vaid 2,2 miljoni kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing