BÖRS: USA aktsiaturgudel oli selle aasta parim kuu

31. märts 2009, 18:14

Nüüd võib juba üsna kindlaslt öelda, et
märts oli USA aktsiaturgudel selle aasta parim kuu.

Kaks tundi enne börspäeva lõppu oli Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkinud 2,13 protsenti 7682,59 punktini, S P 500 indeksile oli lisandunud 2,3 protsenti ning Nasdaqi koondindeksile pea kolm protsenti.

Märtsis on Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkinud 8,8 protsenti, S P 500 indeks 9,6 ning Nasdaq koguni 12 protsenti.

Aga sellele eelnevad kuud on olnud üsna koledad. Eilse seisuga oli Dow esimese kvartali jooksul langenud 14,3 protsent, mis tähendab, et maailma enimjälgitav indeks on langenud kuus järjestikust kvartalit. Tegemist on pikima langusperioodiga alates 1970. aasta juunil lõppenud kvartalist, mil indeks langes samuti kuus kvartalit järjest. Kvartali enda tulemus oli halvim alates 1939. aasta kevadest, mil Dow langes 14,8 protsenti.

Üldise tõusulaine paistel torkab negatiivselt silma 13,5-protsendilise kukkumisega General Motorsi aktsia. The Wall Street Journal kirjutab, et Barack Obama valitsus kaalub tõsiselt General Motorsi ning erainvesteerimisfirma omanduses oleva Chrysleri laskmises pankrotti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2009, 21:30
Otsi:

Ava täpsem otsing