Nädal täis filme

Signe Sillasoo 03. aprill 2009, 00:00

Juba mitmendat nädalat järjest võib nautida Eesti eri paigus suurt hulka häid filme. Kui terve eelmise nädala näidati meie tarkusepealinnas Tartus eri kultuuridest ja rahvastest pajatavaid dokumentaalfilme, siis sel nädalal saavad huvilised reisida kino vahendusel tõusva päikese maale Jaapanisse. Algab 3. Jaapani Animatsiooni Filmifestival. Tähtsündmus kõigi anima-fännide jaoks.

Festivali kava on mitmekesine, näha saab nii perefilme, tõsisematest teemadest pajatavaid animatsioone kui ka lühifilme. Esindatud on parimate Jaapani animatsioonimeistrite viimastel aastatel valminud filmid.

Lisaks sellele saabub peagi rõõmupäev kõigi Eesti filmi huviliste jaoks. Nimelt esilinastub 9. aprillil kinos Sõprus Jaak Kilmi ja Kiur Aarma uus ja mänguline dokumentaalfilm "Disko ja tuumasõda", mis peaks olema eriti hingelähedane ja nostalgiahõnguline kõigi nende jaoks, kelle lapsepõlv kirevasse Nõukogude Eesti aega jäi.

Üleüldse tasub meie dokumentaalfilmi tegijate üle uhkust tunda. Rõõmusõnumeid auhinnavõitudest on viimasel ajal tulnud õige mitmeid. Näiteks võitis Eesti-Soome ühistööna valminud dokumentaalfilm "Revolutsioon, mida ei tulnud" mainekal Cinéma du Réeli filmifestivalil kaks auhinda. Filmitegija Marianna Kaat seevastu tunnistati maailma suurima dokumentaalfilmide turu MIPDOCi poolt ligi kuu aega tagasi oma innovaatilise suhtumise ja panuse eest dokumentaalfilmide arengusse Rahvusvahelise Teerajaja auhinna vääriliseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing