BÖRS: Euroopa aktsiaturud tõmbavad hinge

03. aprill 2009, 11:04

Euroopa aktsiaturud langesid täna veidi
pärast eilset suurt ja kiiret tõusu.

Pangaaktsiate hinnad liikusid madalamale. HSBC aktsia langes 4,3 protsenti, 439,25 pennile. Deutsche Banki aktsia hind langes 3,3 protsenti, 34,47 eurole. Aktsiaturgudel kardetakse, et tööpuudus kasvas USAs veerandaja aasta kõrgemale tasemele, et 8,5 protsendile.

USAs raamatupidamisstandardit määrav kogu tuli vastu pankade ja valitsuse lobile ja lubas kasutada turuhinnas varade kajastamise asemel varade kajastamist õiglases väärtuses, mida iganes see siis pankade suva kohaselt endast kujutada võiks. See vähendab pankade soovi varade väärtusi maha kanda, võib kasvatada kasumeid ja pankade kapitalibaasi.

Vodafone’i aktsia hind tõusis 0,4 protsenti, 129,3 pennile. Credit Suisse tõstis mobiilsideoperaatori aktsia neutraalse soovituse ostusoovituseks.

Euroopa aktsiaindeks Dow Jones Stoxx 600 indeks langes 0,9 protsenti, 186,48 punktile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2009, 11:04
Otsi:

Ava täpsem otsing