Eesti Väärtpaberikeskuse juhiks sai Julia Segerkrantz

Annika Matson 03. aprill 2009, 10:01

Eesti Väärtpaberikeskuse (EVK) nõukogu
nimetas EVK juhatuse liikmeks ja tegevdirektoriks Julia Segerkrantzi.

Segerkrantzi tööülesanneteks on EVK strateegiline ning igapäevane juhtimine, teatas börs.

Segerkrantz on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna magistrikraadiga ning omab ka Helsingi Rahvusvahelise Turundusinstituudi diplomit.

Enne Eesti Väärtpaberikeskusega liitumist töötas Segerkrantz NASDAQ OMX Tallinna börsi müügijuhina. Tema tööülesannete hulka kuulus Balti ja Eesti väärtpaberituru tutvustamine rahvusvahelisel areenil, rahvusvaheliste liikmete haldamine ning börsiinfo edasimüüjatega seotud projektide läbiviimine.

"Julia rahvusvahelised kogemused on meie jaoks väga olulised pidevalt kasvavate piiriüleste väärtpaberiarvelduste sujuvamaks muutmisel. Samuti tagab tema kogemus NASDAQ OMX grupis jätkuvalt kõrge kvaliteedi teenuste pakkumisel kõigile meie tänastele klientidele nii Eestis kui piiri taga," ütles EVK nõukogu esimees Andrus Alber.

"Eesti Väärtpaberikeskuse meeskond on viimastel aastatel Kristel Vanasauna eestvedamisel toetanud aktiivselt kohaliku väärtpaberituru arengut. Tulevikust rääkides on olulisemad märksõnad eurodes arveldusvõimaluse loomine börsitehingutele ja teiste riikidega senisest mugavamate arveldusühenduste pakkumine," sõnas Segerkrantz.

Vanasaun läks alates märtsist lapsehoolduspuhkusele.

Eesti Väärtpaberikeskus peab arvestust kõigi Eestis tegutsevate aktsiaseltside aktsiaraamatute ning kõikide Eestis avatud väärtpaberikontode ja pensionikontode üle. Samuti on Eesti väärtpaberite keskregistrisse koondatud teised elektroonilised väärtpaberid (osaühingute osad, võlakirjad jmt) ning väärtpaberitega tehtud toimingute ajalugu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2009, 11:03
Otsi:

Ava täpsem otsing