Obama hoiatas Euroopat terroriohu eest

04. aprill 2009, 08:51

USA riigipea Barack Obama ütles
Strasbourgis NATO tippkohtumise eel, et terrorirühmitus Al-Qaeda on Euroopale
suurem oht kui USAle.

Obama kutsus NATO tippkohtumise eel Euroopat üles Afganitsani konflikti tõsisemalt suhtuma. Ta ütles, et tuli Euroopasse soojendama üles atlandi-ülest koostööd, ja et Ameerika on valmis liitlasi kuulama, kui liitlased on valmis jagama USAga sõja koormat, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Tegelikult on palju tõenäolisem, et Al-Qaeda korraldab tõsise terrorirünnaku Euroopas, mitte USAs, sest Euroopa on lähemal. See ei ole ainult Ühendriikide operatsioon, see on NATO operatsioon ja rahvusvaheline operatsioon," ütles Obama.

Kui Obama kutsus liitlasi üles sõtta rohkem ressurssi panema, siis Baden Badenis protesteerinud rahuaktivistid ja globaliseerumisvastased nõudsid vastupidist.

NATO tippkohtumine on kohale meelitanud üle 30 000 meeleavadlaja. Neid ei takista seegi, et korda tagab vähemalt sama palju politseinikke ning tippkohtumise linnad Strasbourg, Kehl ja Baden Baden on sisuliselt kindlusteks muudetud.

"Me protesteerime NATO vastu ja sõjapoliitika vastu, sest sõda ei ole kunagi lahendus, vaid tekitab veel rohkem probleeme. Võite seda näha Afganistanis, Iraagis või ükskõik kus mujal," rääkis meeleavaldaja Marius.

Eile õhtul kõneldakse tippkohtumisel suhetest Venemaaga ja NATO tulevikust, täna jätkub arutelu Afganistani üle.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2009, 08:51
Otsi:

Ava täpsem otsing