Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Jüri Pihl: töölepingu seadust ei tohi ühepoolselt muuta

06. aprill 2009, 12:10

Töölepingu seaduses kokkulepitut ainult
tööandja kasust lähtudes ühepoolselt muuta ei tohi, otsustas
sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus.

Kui töötuskindlustushüvitisi ei saa suuremas mahus ja rohkematele töötutele välja maksta – nagu uus töölepingu seadus ette näeb – enne 2010. aastat, ei saa ka uus seadus kehtima hakata selle aasta 1. juulist, teatas erakond.

"Täiesti kindel on see, et töölepinguseadusest ei saa jõustuda ainult tööandjatele sobilikud punktid. Kui lükatakse edasi hüvitiste laienemine töötule, tuleb edasi lükata kogu uus töölepingu seadus," ütles siseminister ja sotsiaaldemokraatide uus esimees Jüri Pihl.

Sotsiaaldemokraadid austavad tema sõnul kokkulepet. Aasta pärast nii raske kokkuleppeni jõudmist seda ühepoolselt muuta pole demokraatlik, lisas Pihl.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus on seisukohal, et töötukassa maksemäär tuleb viia maksimumini (seadusega lubatud maksimum on 1% tööandjalt + 2% töötaja sissemakse töötukassasse), sest vastasel korral pole võimalik 2010. aasta lõpus töötutele enam hüvitisi maksta. Praegu kehtib eelmise aasta lõpus kinnitatud maksemäär, kus tööandja sissemakse töötukassasse on 0,5% ja töötajal 1%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2009, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing