Kalleim müügis olev kinnistu ei leidnud ostjat

Annika Matson 07. aprill 2009, 13:32

Tundmatu miljonäri Sergei Hadži firmale
kuuluv ja kohtutäituri poolt 482 mln krooniga sundmüüki pandud Paljassaare
sadama kinnistu ei leidnud vaatamata hinnaalandusele ka teistkordsel oksjonil
ostjat.

Tegemist on hetkel tõenäoliselt kõige kallima müügis oleva kinnisvaraga.

"Huvilisi on, kuid eks kõik tahavad maasikad," ütles kinnistu müüki korraldanud kohtutäitur Priit Petter. "Tänane majandusolukord on juba selline, et kõik kardavad osta naabrist kallimalt. Tunnistagem, et risk on suur ja keegi ei taha halba otsust teha," lisas ta.

Esimest korda oli Paljassaares asuv Nõlva tn 9 kinnistu müügi koguni 596 mln krooni, seejärel langetati teistkordsel enampakkumisel kinnistu hinda 482 mln kroonini. Petteri sõnul tuleb ilmselt ka kolmas enampakkumine, kuid täpset hinda ta öelda ei osanud.

Avalikkuse jaoks tundmatust miljonärist Sergei Hadžist ja tema firmale Fransertal kuuluvast kinnistust Paljasaares kirjutas Äripäev 13. märtsil.

Miljonäride ja dividendimaksjate edetabelis figureerinud mees on saanud tänu kinnistu üleshindamisele Sampo Pangast laenu kui 100 mln kr. Nüüd on kohtutäitur maa 500 miljoniga sundmüüki pannud, Sampo Pank on kinnistule seadnud 250 miljoni kroonise hüpoteegi ja makseraskustes firmat ähvardab pankrot.

Hadži kõrval on Tallinnas aadressil Nõlva 9 asuva kinnistuga seotud ka varasematel aastatel Isamaaliidu tegevuses aktiivselt osalenud ja majandusministri portfelli kandnud Toivo Jürgenson. Tema firmal Toomtsentrum on väike osalus Fransertalis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 09:06
Otsi:

Ava täpsem otsing