Äriideede konkurss alustavatele ettevõtjatele

08. aprill 2009, 15:27

Sihtasutus Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid
kuulutas täna välja kuuajalise äriideede konkursi ettevõtlusalaste tugiteenuste
saamiseks.

Konkursil oodatakse osalema nii ettevõtlikke eraisikuid kui ka juba tegutsevaid ettevõtteid, kelle asutamisest pole möödas rohkem kui kaks aastat. Konkursi tingimustega saab lähemalt tutvuda kodulehel inkubaator.ee.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid juhatuse liige Anu Lõhmus julgustas inimesi astuma esimesi samme ettevõtjaks saamise teel. "Kui traditsiooniliselt on peetud töövõtja rolli perspektiivis stabiilsemaks ja vähemriskantseks, siis praegune olukord tööturul näitab, et oma ettevõtte asutamine on selles mõõtmes tõsiseltvõetavaks või koguni ainsaks alternatiiviks palgatööle," nentis ta. "Ei tohiks unustada, et tsükliline majandusseisak võimaldab oma ettevõtet positsioneerida viisil, mis annab olulise konkurentsieelise majanduskasvu taastudes," lisas Lõhmus.

Konkursi käigus nõustavad alustavaid ettevõtjaid inkubaatori konsultandid, kelle abiga antakse äriideele esialgne hinnang analüüsides muuhulgas selle turuvalmidust ja kasvupotentsiaali. Lõpliku otsuse äriidee osas teeb hindamiskomisjon, kelle heakskiidul võetakse ettevõtja ettevalmistavasse õppetsüklisse. Selle raames antakse osalejatele ettevõtlusalased baasteadmised ja nõustatakse üldtunnustatud nõuetele vastava äriplaani koostamisel.

Hetkel tegutseb SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid raames kolm inkubaatorit: väiketootmisele orienteerunud Kopli inkubaator, teenussektori arendamisele suunatud Ülemiste inkubaator ning loovmajanduse edendamisele suunatud Loomeinkubaator. Lähitulevikus uutesse ruumidesse asuvasse Loomeinkubaatorisse on oodatud ettevõtlikud loovisikuid, kes soovivad loomingulise tegevusega jätkata äriühinguna, kuid vajavad selleks ettevõtluskonsultantide nõu ja tuge ning toetavat keskkonda.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on ettevõtluse tugistruktuur, mille eesmärgiks on pakkuda alustavatele ettevõtetele ärialustus-, äriarendus- ja äriruumiteenuseid, et maandada noorte ettevõtete stardiriske ning tõsta nende konkurentsivõimet. Täna kasutab sihtasutuse pakutavaid ärialustus- ja arendusteenuseid 27 ettevõtet, kellest kolmandiku tegevusvaldkonnaks on väiketootmine ja IT-arendus ning ligi veerandi moodustavad multimeedia ja disaini ettevõtted.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing