Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Valdo Kalm: hea haridus meie sektoris valus küsimus

08. aprill 2009, 14:37

Eesti peaks tootma info- ja
kommunikatsioonivaldkonna spetsialiste, meie sektoris on endiselt haritud
ning kogemustega inimeste puudust, ütles Eesti Telekomi juht Valdo
Kalm.

"Haridus on meie jaoks endiselt valus küsimus. Viimased 15 aastat riiklikku tellimust on tootnud absoluutselt valesid inimesi turule," sõnas ta. Eestil pole vaja ärijuhte ega haldusjuhte, lisas Kalm.

Samuti rääkis ta, et Eestis on vaid üks tehnopol, Soomes see-eest saadi juba 1960ndatel aru, et seal just ajusid toodetaksegi. Kalmu sõnul pole mõtet käed rüpes valitsust kiruda, vaid tuleb ka ise midagi ette võtta ja luua rohkem tehnopole.

Kuna Eesti on väike riik ega suuda ise ülemaailmset brändi luua, võiks ekspordi kaudu maailma raha Eestisse toomine käia Kalmu kinnitusel läbi allhangete. "Kui sellega luuakse suur lisandväärtus, pole midagi häbeneda," rääkis Eesti Telekomi juht.

Kalm rõhutas, et alltöövõttude korras tuleks vaadata kaugemale lähinaabritest. Näiteks võiks minna Hiinase, Lõuna-Ameerikasse ja Indiasse, sest lähinaabrite juures ei suudeta niivõrd suurt lisandväärtust toota, kinnitas ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2009, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing