Ansip: pensionisambad vajavad remonti

09. aprill 2009, 13:40

Peaminister Andrus Ansip ütles valitsuse
pressikonverentsil, et kuigi ta ei kahtle praeguses pensionisüsteemis, on
kriisiaeg paljastanud selle puudused.

„Meie sambad vajavad remonti. Pole õigustatud see väide, et kõikjal on turud kukkunud. Me erineme ja erineme halvas mõttes, muutused on vajalikud,“ rääkis Ansip. „Me peame tunnistama, et meie raha, nii kodanike kui riigi raha ei ole sammastes just kõige paremal moel kasutatud,“ lisas peaminister.

„Võrreldes teiste riikidega on meie tulusus väga-väga kehv,“ ütles Ansip tuues võrdluseks, et kui Eesti kaotas eelmise aastal jaanuarist oktoobrini 33%, oli Tsehhi 1,9%-ga plussis. Samuti viitas ta sellele, et meie teise samba pensionifondide valitsemistasud on Ida-Euroopas ühed kõrgemad.

„Me peame oluliselt karmistama investeerimise reegleid,“ märkis peaminister ja lisas, et sammaste haldamise teema on väga tõsine teema ja tuleb fookusesse võtta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. April 2009, 20:55
Otsi:

Ava täpsem otsing