GS: halvim möödas, ostke tsüklilisi aktsiaid!

09. aprill 2009, 13:16

Goldman Sachs teatas, et investorid peaksid
suurendama portfellis Euroopa aktsiate osakaalu, mis sõltuvad rohkem
majanduskasvust, kui globaalne majandussurutis raugeb.

„Hiljutised näitajad muudavad meid kindlamaks, et halvem majandustsüklis on möödas ja seetõttu on aeg kaitsvate sektorite aktsiatest liikuda tsüklilistesse,“ ütles strateeg Peter Oppenheimer Bloombergile. „Kuigi laovarude uuendamisest tingitud taastumine on teises kvartalis tõenäoline ja mida turud juba praegu peegeldavad, siis edasine taastumine ähvardab tulla madala majanduskasvuga.“

Ettevõte soovitab osta tööstusettevõtete aktsiaid. Hoida soovitab ta reisikorraldajate ja tehnoloogiaettevõtete aktsiaid. Ravimitootjad, mida varem soovitati osta, said hoia-soovituse. Toiduainetööstuse ja joogitootjate aktsiad said müügisoovituse.

Euroopa aktsiate seas meeldivad Goldman Sachsile nafta- ja maagaasitootjad, autotootjad, tööstuskaupade tootjad, teenuste sektori kompaniid ja telekomid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2009, 13:16
Otsi:

Ava täpsem otsing