Kalle Viks: 6-12 kuu pärast hakkab majandus kosuma

09. aprill 2009, 21:19

NASDAQ OMX Tallinna börsi tegevjuht Kalle
Viks ütles Äripäeva venekeelsele väljaandele dv.ee-le, et tema
hinangul saabub majanduses tasakaalupunkt lähema 6-12 kuu jooksul.

"Seejärel peaks riigi majandus hakkama kosuma," uskus Viks. Ta põhjendas seda sellega, et ajalooliselt on teada, et börsiindeksite liikumised ennetavad majandust reeglina umbes 6-12 kuu võrra.

"Börs liigub alati majandustrendidest mõnevõrra eespool, kuna aktsiahindadesse on sisse arvestatud juba ka investorite tulevikuootused," ütles ta korduvalt kõlanud käibetõde. Samas rõhutas ta, et tegu on Tallinna börsi prognoosiga, millele ei saa investeerimisotsuseid langetades ainsa allikana tugineda.

Viks rääkis, et Tallinna börsiindeksi langustrend algas enam kui kaks aastat tagasi. Samas oli tema sõnul sel ajal Eesti majandusega veel kõik üsna korras ning reaalmajanduses algas langus mõnevõrra hiljem. "2009. aasta I kvartalis peatus nii börsiindeksi kui ka börsiettevõtete koguturuväärtuse kahanemine tervikuna ning mõlemad näitajad on stabiliseerunud aastavahetuse tasemel," kommenteeris ta hetkeseisu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2009, 18:23
Otsi:

Ava täpsem otsing