Juunist on külmutatud pensionimaksed II sambasse

Annika Matson 13. aprill 2009, 14:03

Alates juunist on kaheks aastaks külmutatud
pensionimaksed teise sambasse, otsustati just tänasel valitsuse kabineti
koosolekul.

Valitsus otsustas tänasel erakorralisel kabinetinõupidamisel peatada kaheks aastaks riigipoolsed sissemaksed II pensionisambasse. Kogumispensioniga liitunud inimesed saavad soovi korral sissemakseid jätkata.

Riik peatab omapoolsed sissemaksed alates selle aasta 1. juunist. Sellekohaste seadusemuudatustega püüab rahandusministeerium tulla valitsusse selle nädala neljapäeval. Valitsuse otsuse kohaselt jätkab riik osalise koormusega sissemakseid aastal 2011. Siis hakkab riik II pensionisambasse maksma 2 protsenti ja kodanik ühe protsendi. Tavapärased sissemaksed (2+4) taastuvad aastal 2012.

Inimestele, kes jätkavad riigipoolse maksepuhkuse ajal oma kogumispensionisse sissemakseid, maksab riik teatud majanduskasvu tingimustes tema II pensionisambasse nelja protsendi asemel kuus protsenti. Täpsemad tingimused töötab rahandusministeerium välja neljapäevaks.

Nende aastate eest, mil riigipoolsed sissemaksed II sambasse on peatatud, saavad tulevased pensionärid mõnevõrra suuremat riiklikku ehk I samba pensioni.

Täna maksab kohustusliku kogumispensioniga liitunu sissemakse tegemisel 2 protsenti oma palgast, millele riik lisab liitunu eest tasutud sotsiaalmaksu arvelt 4 protsenti. Fondidega on liitunud üle 580 tuhande inimese.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 17:48
Otsi:

Ava täpsem otsing