Lipstok: kolm kärpemiljardit on liiga vähe!

13. aprill 2009, 16:52

Eesti Panga president Andres Lipstok ütles
riigikogus arupärimisele vastates, et kolmest kärpemiljardist ei piisa
riigieelarve jätkusuutlikkuse hoidmiseks.

Keskerakondlane Arvo Sarapuu küsis Lipstokilt, "kui likviidsed reservid praegu otsa saavad ja, ütleme, kärpimise ind ka jahtub, mida siis tegelikult ette võtma peaks, kas peaks võtma laenu näiteks Euroopa Investeerimispangalt või mida siis peaks tegema".

"Nii rahandusministeeriumi prognoosi peale vaadates kui ka meie kevadprognoosist tulenevalt – kevadprognoos saab valmis paari nädala pärast – on kolmemiljardiline kärbe jätkusuutlikkuse jaoks üksinda vähe. Nii et arvatavasti selle kärpimisega tuleb edasi tegelema hakata, sellest üksinda ei jätku, kuid esialgu on juba see suur samm edasi selleks, et anda õige sõnum kõigile nendele turgudele, kellele sa viitasid," vastas keskpanga president.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2009, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing