BÖRS: Aasia turud ei kartnud tonte

14. aprill 2009, 09:40

Ehkki finantsturgudel on jätkuvalt küllaga
kahtlusi ja ohte, Aasia aktsiaturud tonte ei kartnud ning enamik neist oli täna
hommikul plussis.

Aktsiahindade katalüsaatoriks oli investeerimispank (nüüd küll juba universaalpank) Goldman Sachs, mis teatas eile oodatud parematest tulemustest. Aasia krediiditurge parandas ka Jaapani jeeni nõrgenemine Austraalia dollari suhtes kuue kuu madalaimale tasemele, kirjutab Reuters.

Singapuri majandus langes esimese kvartalis kõigi aegade suurima 20 protsendi võrra, mille järel linnriigi keskpank devalveeris Singapuri dollarit 1,5 protsenti, kirjutab uudisteagentuur AP.

Erandiks olid Jaapani aktsiaturud. Tokio börsi Nikkei indeks langes 0,92 protsenti 8842,68 punktini. Saareriigi aktsiaturge mõjutas General Motorsi võimalik pankrot. „Juhul, kui General Motors läheb pankrotti, tekib küsimus, mis saab Jaapani autoosade tootjatest ning autotootjate müügivõrkudest,“ selgitas olukorda investeerimispanga Nozomi Securities aktsiaturgude üksuse juht Takahiko Murai.

Nagu öeldud, teised Aasia börsid olid peamiselt plussis. Hongkongi börsi Hang Sengi indeks kerkis 2,9 protsenti, Shanghai börs 0,2 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2009, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing