BÖRS: Kas viimane kauplemistund toob värsked tuuled?

14. aprill 2009, 15:18

USA aktsiaturg on täna languses olnud. Kas
viimane kauplemistund suudab seda muuta?

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,5 protsenti, 7931 punktile. S P 500 indeks langes 1,8 protsenti, 843 punktile. Nasdaq langes 1,6 protsenti, 1627 punktile.

USA jaekaubandus vähenes märtsis ootamatud 1,1 protsenti. Analüütikud ootasid jaemüügi 0,3 protsendist kasvu.

"Turuga on probleem - meil on olnud nii suur liikumine ja vaimustus võis liikuda endast ette," ütles Penn Capital Managementi analüüsidirektor Eric Green Bloombergile. "Majandus ei ole kohe kindlasti heas seisus."

Sel nädalal avaldavad kvartalitulemused 31 S P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet, nende seas Citigroup, JPMorgan ja General Electric. Analüütikud prognoosisid, et see kvartal saab olema järjest seitsmes, mil kasumid on vähenenud. Tegu on pikima kasumikahanemise kestvusega pärast Suurt Depressiooni.

USA suuruselt kuus pank Goldman Sachs plaanib pakkuda viie miljardi dollari eest aktsiaid, et maksta tagasi riigi päästeplaani raha. Panga kasum ületas isegi kõige optimistlikumate analüütikute ootused. Aktsia (sümbol GS) hind kukkus 9,5 protsenti, 117,80 dollarile. Kuuldavasti pakub ettevõte uusi aktsiaid hinnaga 123 dollarit tükist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2009, 21:57
Otsi:

Ava täpsem otsing