Ansipi eesmärk: kaitsekulud tõusevad 2%ni SKPst

20. aprill 2009, 14:40

Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et
hoolimata kaitsekulutuste vähendamisest on endiselt jõus valitsuse eesmärk viia
kaitsekulud 2 protsendile sisemajanduse koguproduktist.

Kõrgematel riigikaitsekursustel ütles peaminister, et kaitsekulutuste täiendavat vähendamist tema ei poolda. „Ka rasketel aegadel vajab riik kaitset vähemalt sama palju kui headel aegadel,“ ütles Ansip.

Kui Eesti 2004. aastal NATOga liitus, moodustasid meie kaitsekulutused SKPst 1,57%, 2007. aastal 1,64%, mullu 1,8% ja sel aastal 1,92%.

Ansipi sõnul peame me viima ellu kõik endale võetud rahvusvahelised kohustused ka rasketel aegadel, mis tähendab osaluse jätkamist rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel. Afganistani missioonist rääkides kinnitas Ansip, et Eesti riik on valmis oma panust seal suurendama.

Alates 1999. aastast korraldab kaitseministeerium kõrgemaid riigikaitsekursusi avaliku-, era ja mittetulundussektori organisatsiooni juhtidele eesmärgiga anda tervikpilt julgeoleku- ja kaitsepoliitika aspektidest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2009, 14:40
Otsi:

Ava täpsem otsing