Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

BÖRS: Tehnoloogiasektor tuli appi

21. aprill 2009, 19:13

USA aktsiaturgude nõrgale stardile järgnes
peagi tugevam tõus eelkõige tänu tehnoloogiasektorile, mida toetas Texas
Instrumentsi üllatav kvartalikasum.

Kaks tundi pärast kauplemise algust oli Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkinud juba 0,64 protsenti (kauplemispäev algas langusega), peamiselt tehnoloogiasektorit esindavale Nasdaqi koondindeksile oli lisandunud selleks ajaks 1,33protsenti.

Texas Instruments aitab tehnoloogiasektorit ning sektoriinvestorid otsivad kindlalt võimalusi sisenemiseks,“ kommenteeris tõusu uudisteagentuurile Reuters investeerimisfirma KeyBan Capital Markets kauplemise juht Kevin Krsuzenski. „Tegemist on majanduse taastumise varajase staadiumiga ning neil ettevõtetel ei ole suurt võlakoormust,“ lisas ta.

Texas Instruments teatas, et sai kasumit ühe USA sendi aktsia kohta, samal ajal kui analüütikud ootasid kahjumit kolm senti aktsia kohta. Texas Intsrumentsi aktsia hind küll langes, aga konkurentide, Inteli ning AMD aktsai hind tõusis. AMD teatab kvartalitulemustest täna pärast börside sulgemist.

Delli aktsia hind oli kerkinud 2,6 protsenti 10,58 dollarini, Hewlett-Packardi aktsia 1,2 protsenti, Oracle’i aktsia hind hüppas 4,8 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing